Burun Estetiğine Bakışı

  1. Ömer Aşkıner, her türlü cerrahi müdahalesinde tıbbi etik ilkelerden ayrılmadan, ilk önce hastasının iyiliği ve sağlığını hedefleyerek hareket eder.
  2. Burun estetiğinde en önemli aşamanın hastayla görüşme, yüz analizi ve burun planlaması aşaması olduğunun bilincinde davranır. Bu aşamalarda gerekli zamanı ayırır ve en ince ayrıntısına kadar tüm süreci hastasıyla konuşur. Bu süreçte doğru bir yüz ve burun analizi yapar. Hastanın istedikleri, istemedikleri, yapılabilecekler ve yapılamayacakları hastasıyla ayrıntılı bir şekilde konuşur ve buna göre bir ameliyat planı çizer.
  3. Ameliyat planını, yapılacak müdahaleleri birkaç defa kafasında hayal ederek ameliyatı adeta düşünsel aşamada birkaç defa yapar. Böylece ameliyat sırasında olumsuz bir durumla karşılaşma riskini azaltmış olur.
  4. Tasarım aşamasında yüz analizine ayrı bir önem verir. Her hastanın yüz yapısı farklıdır. Farklı yüzler için farklı burunlar tasarlar. Bu sayede her hasta için tasarladığı burunlar da kişiye özel ve farklı olur.
  5. Hem hastanın psikolojik olarak ameliyata hazırlanması, hem de ayrıntılı burun tasarımı için her hastasıyla en az 3 görüşme yapar. Böylece hastanın ameliyat süreci hakkında tam olarak bilgilenmiş bir şekilde ameliyata girmesini sağlamış olur.
  6. Hastanın ameliyat sonrası konforu için en son teknolojik gelişmeleri takip eder ve bunları ameliyatlarında kullanır. Bunlar arasında ultrasonik Piezo cihazı ile kemik şekillendirme, mikromotor sistemleri, tamponsuz burun ameliyatları sayılabilir.
  7. Tıp eğitiminin hayat boyu devam eden bir süreç olduğundan hareketle, Türkiye ve dünyadaki rinoplasti kongrelerini yakından takip eder. Daha güzel ve sağlıklı burunlar yapmak için gereken teknikleri öğrenir ve en iyi şekilde uygular.
  8. Ameliyat sonrası hastanın yüzüyle uyumlu, doğal görünümde, ilk bakışta ameliyat olduğu belli olmayan, sağlıklı nefes alan bir burun hedefler.
  9. Uzun yıllar burnun sağlıklı ve doğal görünmesi, bozulmadan aynı formunu korumasını hedefler ve bunun için gereken işlemleri yapar.
  10. Tüm hastalarını en az iki yıl ücretsiz olarak takip eder. Böylece burnun iyileşme sürecinde olumsuz bir gelişmenin önüne geçmiş olur.